Pers 2021

2021-2

  • “Ook deze aflevering van Het Liegend Konijn, even rijk als omvangrijk, is alweer een onontkoombare aanwinst.” (Mappalibri, Dirk De Geest, februari 2022) Lees hier verder.
  • Blader door het Het Liegend Konijn, lees het ongekende. (Literair Nederland, Inge Meijer, 18 januari 2022) Lees hier verder.
  • Voor de broodnodige variatie… Een rijke oogst. Mijn oordeel over Het Liegend Konijn wordt eentonig. Gelukkig maar. (Meander Magazine, Hans Puper, 26 november 2021) Lees hier verder.
  • Je onderdompelen in Het Liegend Konijn is even weg van de dagelijkse sleur zijn; het is je geest laten kietelen, je ogen laten dwalen en je ziel laten rusten. En je wil-ik-hebben-boekenlijstje laten groeien. (Hebban, Els Van Haute, 8 november 2021) Lees hier verder.

2021-1

  • “De keuze van gedichten is weer treffend. – Het is haast niet te bevatten dat de 179 nieuwe gedichten in Het liegend konijn 2021/1 een keuze is uit een paar duizend gezochte, ontdekte en ongevraagd ingezonden gedichten staan. Jozef Deleu, enig redactielid van het tijdschrift die de titel ‘ambassadeur van de Nederlandstalige poëzie’ zeker verdient, werkt zich halfjaarlijks door stapels poëzie heen. Dat het resultaat bij elke editie aanslaat, tweejaarlijks al twintig jaar lang, verrast telkens opnieuw, en is tevens een compliment aan de opgenomen dichters. Deleu is een belangrijke factor in het verspreiden van nieuw werk, zijn doel is erkenning voor de dichter en de poëzie vitaal te houden. Dat is hem ook in deze laatstverschenen editie weer gelukt waarin nieuwe gedichten van achtendertig dichters, net voor ze klaar waren uit te vliegen door Deleu werden weggekaapt.” (…) “Het lezen en selecteren van het enorme aanbod aan gedichten vergt een halftijdse baan liet Deleu eens in een interview weten. Dank aan de eenmansredactie die zichzelf steeds weer opnieuw deze taak stelt. En wetende dat de tweede editie in oktober verschijnt, betekent dat het lezen en beoordelen van al die prille gedichten al een aanvang heeft genomen. “(Literair Nederland, Ingrid van der Graaf, 6 juli 2021) Lees hier verder.
  • “De samenleving wordt gedreven door haast en succes. Er valt geen tijd te verliezen aan woorden die niet meteen bruikbaar en wervend zijn. Bezinning en wijsheid worden in die sfeer als hinderlijk beschouwd. De poëzie heeft nauwelijks een plek in de samenleving van nu en dat vind ik zeer betreurenswaardig.” (Interview met Jozef Deleu op SAMPOL) Lees hier verder.
  • “Het mag duidelijk zijn, vandaag is Het liegend konijn nog onmisbaarder dan voorheen. Zoveel prachtige poëzie voor een habbekrats geld.” (Mappalibri, Dirk De Geest, juni 2021) Lees hier verder.
  • “Ook dit nummer van Het liegend konijn is er weer één om een paar wekenlang te koesteren op je nachtkastje, als een geheime schat. En om het daarna ergens neer te leggen waar een zeventienjarige het kan vinden, zodat de vlam weer kan inslaan.” (Neerlandistiek, Marc van Oostendorp, april 2021) Lees hier verder.
  • “Het Liegend Konijn springt ook dit keer weer speels alle kanten op.” (Meander, Hans Puper, 16 april 2021) Lees hier verder.