Presentatie 2011

Het Liegend Konijn 2011-1

Het Liegend Konijn 2011-1 werd voorgesteld op de 5e Nacht van de Poëzie, zaterdag 2 april om 20.30 uur, Vooruit, Gent. Gerrit Komrij, Bo Vanluchene en Bart Van der Straeten lazen voor uit eigen werk.

Het Liegend Konijn 2011-2

Jozef Deleu, hoofdredacteur van Het Liegend Konijn, presenteerde op zondag 23 oktober 2011 in het Stadsmuseum ’t Schippershof te Menen het tweede nummer van 2011: “Dat ook poëzie deel uitmaakt van de waaier van manifestaties die in dit Stadsmuseum worden georganiseerd, is verheugend. Ik wil hiervoor in de eerste plaats Jan Yperman, de inspirerende en drijvende kracht achter dit museum, van harte bedanken. Ook de Schepen van Cultuur, Christine Depoortere, het Stadsbestuur van Menen en de Culturele Kring Menen – Wervik ben ik erkentelijk voor de mogelijkheden die geboden worden om bijeenkomsten als deze te organiseren. Uit uw opkomst blijkt dat dit initiatief op prijs wordt gesteld. Ook namens de aanwezige dichters heet ik u van harte welkom. (…)”
Uit de toespraak van Jozef Deleu:
“DAVID TROCH, geboren in Bonheiden in 1977, publiceerde poëzie en proza in verschillende tijdschriften. Hij werd al vaak voor zijn werk bekroond. In 2010 werd hem de titel van “Ambassadeur van de poëzie van de stad Gent” toegekend. Hij is ook actief als regisseur. De publicatie in 2008 van zijn bundel Laat(avond)taal was de bevestiging van zijn talent.
MAUD VANHAUWAERT, geboren in Veurne in 1984, is door haar opleiding aan de Studio Herman Teirlinck vertrouwd met het podium. Haar debuutbundel Ik ben mogelijk verscheen dit jaar. Hij werd zeer terecht ook in Nederland opgemerkt. Haar poëzie is fris en vol verrassingen.”
FLOR DECLERCQ werd geboren in Menen in 1985. Hij heeft nog geen bundel gepubliceerd. Op internet had ik al poëzie van hem gelezen, toen hij mij in april een aantal gedichten toestuurde. Wat de dichter waarneemt, intrigeert en wekt verwondering.”