Pers 2023

2023-2

• “De wereld van nu wordt beheerst door reclame, een soort terrorisme van de taal. Taal ontdaan van authenticiteit en betekenis. De woorden in de reclame hebben slechts een doel: consumptie bevorderen. Wat er met de taal in de reclame gebeurt, doet pijn aan de ogen en de oren. Reclame is woordschurft en toxisch. Reclame wijst alles af waar de poëzie voor staat.” – Jozef Deleu. Lees verder… (Uit het interview van Hans Puper met Jozef Deleu over Het Liegend Konijn, in literair E-magazine Meander, 17 augustus 2023)

2023-1

• “Het Liegend Konijn blijft een laboratorium voor levende en levendige dichters.” Lees verder… (Mappalibri, Dirk De Geest, oktober 2023)

• “Het Liegend Konijn is erin geslaagd een aantrekkelijke presentatie te geven van wat er zoal te beleven valt in de hedendaagse poëzie. Het geeft een prachtig overzicht en vormt een aanleiding om bepaalde dichters in de gaten te houden en hun werk misschien wel aan te schaffen. Als recensent voel je je als een kind in een speelgoedwinkel.” Lees verder… (Meander, Maurice Broere, 2 juni 2023)

• “Opvallend is ook dat er altijd wel een paar piepjonge dichters tussen zitten, over wie alleen te melden valt dat ze nog niets hebben gepubliceerd. Ik zou niet weten hoe ik ooit van deze dichters zou hebben gehoord als ik Het Liegend Konijn niet las.” Lees verder… (Neerlandistiek, Marc van Oostendorp, 1 mei 2023)

• “De poëzie van morgen lees je in Het Liegend Konijn gewoon vandaag.” Lees verder… (Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, Mario Molegraaf, 28 april 2023)